Publicaties

Autodealer

In juni 2017 is, in opdracht van auto dealer Autoadvance, een photoshoot uitgevoerd van twee modellen Land Rovers. Fotograaf Hans van Pressvisuals.com heeft een aantal foto's geschoten rondom de havenkom in Heusden waar wij toevallig lagen met onze vlet. Op de tweede foto hebben de dames meer belangstelling voor de vlet dan voor de Convertable.

Website AutoAdvance

 

Foto AutoAdvance

Fotograaf Hans de Mol

Kanaal 77

In een reisverslag van Doris Neve en Werner Herremans, de bemanning van de Aphrodite, zijn wij als vrienden vermeld in het ledenblad Kanaal 77. (Jaargang 11, juni-augustus-september 2016 Nr 42). Kanaal 77 is het driemaandelijks ledenblad van de Vlaamse Pleziervaart Federatie.

Artikel Kanaal 77

Motorboot 2016

Vermelding in de Motorboot Magazine bij artikel 'De zomer in beeld' (juli 2016).

Artikel Motorboot

Vis totaal

Twee foto's geplaatst van een vaartocht op de Maas in artikel Witvis Totaal van september 2019.

Schoonwater campagne

In mei 2017 is, in opdracht van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, een photoshoot uitgevoerd voor de campagne schoonwater. Fotograaf Joram Blomkwist en ontwerpbureau Today hebben een aantal foto's geschoten om het plezier op schoonwater te visualiseren. Een moeder met haar drie jarige dochter waren als figuranten aan boord.
Het resultaat

 

De campagne schoonwater

Website schoonwater

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

Artikel in personeelsblad de Waterwerker van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, (december 2021). In het kerstnummer rubriek zet HHNK een oud-collega in het zonnetje, die tijdens coronatijd met pensioen is gegaan. Dat betekent: geen afscheidsfeestje, gezellig etentje of laatste rondje langs de collega’s. Wat doet dat met iemand? Is het beruchte zwarte gat na het pensioen hierdoor nog dieper? Fotograaf is Ed Lonnee en interview is afgenomen door Stephanie Nijdam in de loods van de ARZV.

Fotograaf Ed Lonnee

 

Het resultaat

Waterwerker

Motorboot 2022

Interview in de Motorboot Magazine bij artikel 'Interview Man/Vrouw' (juni 2022) door Marjolein Scherrenberg.

Artikel Motorboot

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

Schoonwater campagne op Facebook van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (augustus 2022).

Facebook campagne

Instagram post van Motorboot magazine

Kanaal 77

In een reisverslag van Doris Neve en Werner Herremans, de bemanning van de Aphrodite, zijn wij vermeld in het ledenblad Kanaal 77. (Jaargang 18, april-mei-juni 2023 Nr 69). Kanaal 77 is het driemaandelijks ledenblad van de Vlaamse Pleziervaart Federatie.

Citaat: "9 Juni ... waar we onze Noord-Hollandse vrienden Joke & Richard treffen. Hun boot is een mooie Damenvlet (9 meter), de Amisia. Richard is de zoon van beroepsvaarders en ademt boot. Op Facebook te vinden onder de naam Schipper Amisia. Richard post vele nuttige weetjes ivm het varen. ..... "
Citaat: "13 Juni ... tot Joke een grote ronde fender voorbij ziet drijven en ja, het was die van ons! Richard en Werner gaan snel over tot de aktie en halen die terug met het bijbootje. ..."

Kanaal 77

2e deel reisverslag van Doris Neve en Werner Herremans, de bemanning van de Aphrodite, zijn wij vermeld in het ledenblad Kanaal 77. (Jaargang 18, juli-augustus-september 2023 Nr 70). Kanaal 77 is het driemaandelijks ledenblad van de Vlaamse Pleziervaart Federatie.

 
Citaat: "22 Juni Het is Richard zijn verjaardag en dat vieren we samen met het Noorse koppel (Johnny en Ingvild Reklev) waar we intussen een vriendschappelijke band mee hebben, met een ontbijt op de ponton! Ingvild en Johnny profiteren mee met de ervaring van Richard en Werner. wat zijn ze ver van huis he?! Een once in a live-time experience zeggen ze."
Citaat: "24 Juni We reizen al een tijdje bewust met 3 boten, kwestie van een volle sluis te hebben. Dat was nodig door de droge periode stond het waterpeil zeer laag! Met de Amisia en met de Besta, wat in het Noors grootmoeder betekent. Richard zei achteraf dat hij dit met vreemden niet zou hebben aangedurfd. Zij liggen vooraan wat door de kracht van het water niet altijd makkelijk is. Wij in de midden met slechts een 20 cm speling en de Noren achteraan, wat gezien hun gebrek aan ervaring (in sluizen) comfortabeler was. Soms hield Richard zich vast aan onze Aphrodite, om maar te zeggen hoe krap we lagen."

Kanaal 77

3e deel reisverslag van Doris Neve en Werner Herremans, de bemanning van de Aphrodite, zijn wij vermeld in het ledenblad Kanaal 77. (Jaargang 18, oktober-november-december 2023 Nr 71). Kanaal 77 is het driemaandelijks ledenblad van de Vlaamse Pleziervaart Federatie.
Citaat: "17 Juli We vertrekken om 7u.30 en verlaten de mooie Moezel. Graag hadden we aangemeerd te Koblenz, doch wij varen ons vast. De Amisia lag al aangemeerd, maar kiezen er toch voor om ons te volgen. Intussen zijn de waterpeilen. schrikbarend laag! Wat verder is terug een jachthaven met een vaargeul ernaartoe en daar vaart Richard zich vast. Wij lagen gelukkig een eind achterop. We varen traag verder, spijtig. maar omdat wij nog dieper(1,15m) liggen dan hen, kunnen we niks doen om te helpen. Op een krabbend anker moest Richard de wierpot uitkuisen, gelukkig deed de impeller het nog. De opluchting is groot als we onze vrienden terug in het vizier krijgen!
De volgende jachthaven is MBC Leutesdorf. De havenmeesteres heeft nog plaats voor ons, maar de diepgang is nipt! Ge moet toch een keer stoppen, dus we riskeren ons. Richard gaat voorop en wat denk je..? Ja weer vast! Na wat voor en achteruit varen komt hij terug los en kan hij traag verder. Met een klein hartje varen we er achteraan en nemen iets meer stuurboord, we raken af en toe de stenen op de bodem, slik slik, meters zand woelen we op. Oef gelukt! Nog nooit zo blij geweest om te zijn aangekomen! Wat een avonturen! "

Citaat: "18 Juli Vertrek om 7u.15. We halen een snelheid van 16km/u. Achterom kijken is zeker noodzakelijk daar de reusachtige vrachtschepen sneller varen dan wijl Door de lage waterstand zitten we in elkaars vaargebied, de blauwe borden gelden ook voor ons en dat was vorige jaar niet weet Richard te vertellen. Er was toen hoogwater. Joke zegt dat beide keren op de Rijn totaal anders zijn! Verleden jaar was het alsof je aan het varen was op kokend water."