Onderhoud

2007 Nieuwe stuurhut

Gedurende de winterstalling bij Marron Jachtbouw krijgt de vlet een nieuwe stuurhut. Marron is de samenvoeging van de namen MARco en RON Schumacher,  twee broers die samen het bedrijf runnen. Al sinds haar oprichting in 1997 is Marron gespecialiseerd in de houtbewerking en -betimmering voor sloepen en jachten van 3 tot 30 meter.

Cabriolet

Na een week zijn de zijkanten van de nieuwe stuurhut op maat gezaagd en is de eerste proefopstelling gedaan.

Oude en nieuwe stuurhut

Eerste toetsing

De oude stuurhut heeft zijn rol als mal vervult en wordt definitief afgebroken en in de container gegooid. Ron en Jim bekijken de proefopstelling. Met schilderstape worden de zijkanten in positie gehouden. De timmerman heeft het ruim opgemeten en gaat nu de juiste maten aftekenen. Vanwege de schuine en spitse voorzijde en asymetrischme, kan hij dit niet op afstand doen.

De zijkanten zijn aan elkaar gelijmd en de onderzijde is gelijk gemaakt met de ronding van de roef. 

Proefopstelling

Twee dagen later is gestart met het dak. Het oude dak wordt als mal gebruikt voor het lijmen van vier lagen multiplexplaten. Op deze wijze krijgt het nieuwe dak  precies dezelfde ronding als het oude. Een ander groot voordeel is de vormbehoud. Het dak is vier maal dikker dan de oude waardoor er geen spanten nodig zijn.